Spune ce simti...

Fiecare are o poveste de zis din viata sa, daca vrei sa iti afle toti povestea ta sau vrei sa propui un subiect pentru un articol trimite-mi un maill : sfaturi.utile@yahoo.com , si eu le voi publica. Indrazneste!!

miercuri, 3 martie 2010

Ce se intampla cand intr-o relatie intervine « gura lumii » ?


O veche zicala spune ca « gura lumii e sloboda », adica oricat de mult ai vrea sa o inchizi nu vei reusi.. Dar ce faci atunci cand toti isi dau cu parerea despre relatia ta si nu te lasa sa traiesti linistita cu iubitul tau ? Cand toti in jurul tau contesta ceea ce vrei tu si se asteapta sa faci ce zic ei ? De ce incearca sa va desparta desi vede ca sunteti fericiti ? Multe persoane ar vrea un raspuns la toate aceste intrebari dar nu il gasesc si poate nu il vor gasi niciodata. Variantele de raspuns sunt nenumarate.

Asi putea spune sa ii ignori, asta se poate doar daca este vorba de persoane straine,dar ce faci cand proprii parinti sau persoane apropiate iti baga « bete in roate » ? Aceasta situatie este mult mai dificila. Trebuie sa te gandesti ca orice parinte ii vrea binele copilului sau, chiar daca ideile lor nu coincid cu ale voastre asta nu inseamna ca ale lor sunt gresite. Incearca sa analizezi ceia ce au ei sa iti zica si poate o sa iti dai seama ca au dreptate in felul lor. Nu zic ca ar trebuii sa renunti la ideile tale si sa le accepti pe ale lor, ci doar sa incerci sa ii intelegi ca isi fac griji pentru tine si spusele lor au un sambure de adevar. In cazul in care parintilor nu le place de iubitul tau doar din cauza ca nu e asa cum vor ei, dar tu stii ca te va face fericita, zi ca ei si fa ca tine, nu e nevoie sa te certi.. Iar in cazul rudelor care gasesc ceva de zis recomanda-le frumos sa isi vada de viata lor si sa te lase sa o traiesti pe a ta si sa lase barfa ca nu e frumos.

Multe persoane care nu au avut o casnicie reusita sau au fost nefericite tind sa creada ca tuturor le va fi la fel, sau pur si simplu sunt invidiosi pe fericirea ta si fac tot posibilul sa ti-o umbreasca. Nu le da sadisfactie, fii puternica si lupta pentru relatia ta daca chiar merita si nu lasa pe nimeni sa se bage intre voi. Pe ei lasa-i sa vorbeasca ce vor, tu arata-le ca nu te afecteaza cu nimic cuvintele lor si asta o sa ii deranjeze si poate o sa ii faca sa renunte. Sa nu iti inchei o relatie din cauza celorlalti daca tu stii ca el sau tu nu aveti nici o vina si va iubiti, pentru ca ai face o mare prostie.

Cat despre parinti , nu uita : zi ca ei si fa ca tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu