Spune ce simti...

Fiecare are o poveste de zis din viata sa, daca vrei sa iti afle toti povestea ta sau vrei sa propui un subiect pentru un articol trimite-mi un maill : sfaturi.utile@yahoo.com , si eu le voi publica. Indrazneste!!

luni, 1 martie 2010

Virginitatea
"Sa o fac sau mai astept?"


“Sa o fac sau sa mai astept?” aceasta intrebare si-o pun multe tinere in momentul in care, partenerul le da semne ca ar vrea ca relatie lor sa ajunga la un alt nivel , si anume la relatii intime.
Motivele pentru care ajung fetele sa isi puna aceasta intrebare sunt foarte multe,asa ca le voi lua pe rand .

• « mi-e frica ca ma va durea » durerea pe care o simti in momentul dezvirginarii depinde de mai multi factori : ce fel de himen ai( daca e subtire durerea este supotabila,ca o intepatura de ac ; daca e gros durerea va fi un pic mai mare, dat tot suportabila ; iar daca este si subtire si elastic, aceasta va fi aproape inexistenta) ; cat de excitata esti in momentul penetrarii (cu cat esti mai excitata cu atat durerea va fi mai mica, deoarece vaginul tau se dilata) ; cat de relaxata esti etc. Dar cu durere sau nu toate trec, deci o sa treaca si asta.

• « daca ma paraseste dupa ce o facem ?» riscul acesta va exista intodeauna, fie ca este vorba de o relatie da cateva luni sau de cativa ani. Incearca sa iti dai seama ce persoana ai langa tine si nu ceda chiar dupa o luna de relatie pentru ca nu ai apucat inca sa il cunosti. Asteapta pana cand o sa fii sigura ca acesta te merita, iar daca se intampla sa te paraseasca, nu iti pierde timpul plangand dupa el,nu este o tragedie, pastreaza amintirile frumoase si mergi mai departe. Viata continuua.

• « daca o sa afle mama si tata ? » ei o sa afle doar daca o sa le zici tu pentru ca nu o sa strigi in gura mare la toti prieteni ca tu nu mai esti virgina. Acest lucru te priveste doar pe tine si iubitul tau, decizia e a ta daca le spui parintilor sau nu.

• « daca nu fac ceva bine si nu o sa ii mai placa de mine ? » nimeni nu s-a nascut invatat si mai ales ca e prima data nimeni nu se asteapta sa stii tot, iar de felul in care arati nu ai de ce sa iti faci griji pentru ca daca te iubeste esti frumoasa oricum pentru el. Fii tu insati si o sa fie bine.

• « oare sunt pregatita ?» asta doar tu o poti sti. Dar din moment ce iti pui aceasta intrebare sigur ai indoieli. Puneti ordine in ganduri si in momentul in care nu va mai exista nici o intrebare in legatura cu ceea ce vei face si esti sigura de acest pas, atunci esti pregatita.

• « daca raman insarcinata ? » nu o sa ramai daca sunteti atenti si va protejati. Folositi prezervativul !!!

Prima data e posibil sa fie dezamagitor pentru unele fete dar nu disperati vor veni si vremuri mai bune. Incercati sa faceti acest pas la o varsta potrivita si cu o persoana care o iubiti si va iubeste. Informati-va inainte depre metode contraceptive si folositile pentru a nu ajunge in situatii critice.


PROTEJATI-VA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu