Spune ce simti...

Fiecare are o poveste de zis din viata sa, daca vrei sa iti afle toti povestea ta sau vrei sa propui un subiect pentru un articol trimite-mi un maill : sfaturi.utile@yahoo.com , si eu le voi publica. Indrazneste!!

luni, 1 martie 2010


Cum treci peste o despartire?

Daca tocmai te-ai despartit de persoana iubita nu intra in depresie, daca te-a parasit sigur a pierdut el si nu tu. Incearca sa vezi asta ca un nou inceput si nu ca un sfarsit dramatic al vietii tale. Gandeste-te ca a fost doar o experienta de viata din care inveti ceva si mergi mai departe fara regrete si resentimente. Ai incredere in tine si fii optimist(a), totul in viata e trecator.
Pentru a putea uita mai usor, iata cateva idei care sper sa va ajute:

1. Nu e vina ta si nici a celuilalt de aceasta despartire, pur si simplu nu a fost el pentru tine si nu va potriveati, daca ai fi ramas cu el poate ai fi suferit mai mult decat suferi acum.

2. Chiar daca suna ciudat plansul uneori chiar ajuta sa te descarci. Incearca cand simti nevoia sa plangi stai in casa si sa nu incerci sa te opresti (bine inteles nu exagera sa stai si sa plangi toata ziua), elibereaza-te si accepta ca asa a fost sa fie si mergi mai departe.

3. Oricat de tentata sa il suni sau sa cauti motive sa il mai vezi incearca sa te abtii mai mult rau o sa iti faci. Incearca sa pastrezi distanta, rupe orice legatura cu el. Iar daca datorita anumitor motive sunte-ti nevoiti sa va vedeti in fiecare zi incearca sa il eviti cat mai mult si sa nu stai sa il admiri , trateaza-l ca pe un strain.

4. Nu mai rememora ce a fost intre voi, incearca sa iti faci ceva care sa iti ocupe mintea si nu lasa nici un gand cu el sa te patrunda, cel putin pana cand acestea nu te mai pot afecta. Nu sta la discutii cu prieteni despre el si ceea ce a fost,vorbeste cu ei sa nu aduca in discutie acest subiect.

5. Incearca sa iesi cu prieteni in oras sa te distrezi si poate gasesti alta iubire, nu incerca sa cauti pe altcineva doar cu gandul sa il uiti pe celalalt pentru ca de cele mai multe ori nu functioneaza.

6. Daca iti gasesti alta iubire nu fa comparatie intre aceasta si fosta, ia lucrurile asa cum sunt si renunta la expresii de gunul in mintea ta : « si el facea la fel , si el imi aducea flori, si el mi-a dat asta, si el mi-a facut asta » sau « celalat face asa si nu asa » etc.

7. Nu generaliza. Daca fosta iubire te-a dezamagit asta nu inseamna ca toate vor face la fel, exista si persoane care pot sa iubeasca si sa te faca fericita.

8. Accepta ceea ce a fost si mergi mai departe, viata continuua si ai multe oportunitati in fata, bucurate de ele. Nu iti face viata un iad pentru cineva care nu merita, meriti mult mai mult. Viata e asa cum ne-o facem,asa ca hai sa o facem frumoasa !

Succes si sper ca v-am fost de folos !

2 comentarii:

  1. sa stii ca ai msre dreptate,dar sunt unele persoane la care le poti da mii si mii de sfaturi dar nu le pot practica pentru ca e dificil,astea ti-le spune oricine ceea ce ai publicat tu,nu vreau sa te jicnesc pentru ca ai dreptate in frazele astea.dar sa stii ca odata ce ai iubit o persoana enorm de mult este foarte greu sa o uiti..pwp

    RăspundețiȘtergere
  2. si tu ai dreptate, sfaturile sunt foarte usor de dat dar foarte greu de urmat, multe din ce scriu e din experienta mea sau a celor apropiati.de uitat nu poti uita niciodata pe cineva pe care ai iubit,mereu va fi parte din tine,dar trebuie sa inveti sa mergi mai departe...

    RăspundețiȘtergere